Synkronisering mellom Medarbeideren og ulike kalendere

Medarbeideren har mange ulike synkroniseringsmetoder, og du kan velge det som er mest aktuelt for deg, avhengig av hvilken telefontype du har.

For å få tilgang til synkronisering fra Medarbeideren, må organisasjonen bestille denne tjenesten. Bestilling av synkronisering
Det koster kr 95 pr mnd pr organisasjonsenhet som fellesrådet betaler lisens for.


Google kalender
Du kan synkronisere med Google kalender, som gir muligheter for å synkronisere med mange ulike mobiltelefoner.
Les mer om dette her.
Hvis du ikke finner informasjon for din telefon, anbefaler jeg å søke etter din telefontype på nettet. 

For at du ikke skal få dine private avtaler inn i organisasjonens kalender i Medarbeideren, er det viktig at du oppretter en egen google-konto med jobb-aktiviteter. I Google kalender kan du velge å se private- og jobb-aktiviteter i en felles kalender, og også andre familiemedlemmer. Les mer om dette her.

Oppsett av synkroniseringen gjøres i menyvalget Fil når du står markert på "Min kalender".
Den automatiske synkroniseringen umiddelbart fra Medarbeideren til Google kalender, men fra Google kalender til Medarbeideren skjer det iht. regler som Google administrerer. Du kan velge knappen for "Synkroniser nå" om du ønsker det umiddelbart. Dokumentasjon for oppsett finner du her.

Dersom du ikke har en Google-konto fra før oppretter du dette fra denne linken.


Microsoft Outlook 
Du kan også synkronisere dine avtaler i Medarbeideren med Microsoft Outlook. Dette kreves ikke spesiell lisens for denne synkroniseringsmetoden.

Du gjør dette når du står på Min kalender fra Fil-menyen. 

Ved oppstart av synkroniseringen må du gi tillatelse til at Medarbeideren skal få tilgang til dine data i Microsoft Outlook.

OBS: Du må utføre manuell synkronisering med Outlook, da dette ikke skjer i bakgrunnen.

Det er også viktig at du ikke synkroniserer med flere Outlook-program, dvs. både fra jobben og privat (når du gjør dette hjemmefra og kjører kun Outlook på egen maskin, da dette skaper kaos!!!
Medarbeideren finner ut hvilket Outlook du benytter avhengig av det driftsmiljø du arbeider fra. Dersom du er pålogget serveren du benytter på jobben hjemmefra, vil det være samme Outlook som på jobben, men dersom du kun kjører Medarbeideren hjemmefra fra lokal pc og Outlook fra lokal pc, vil dette være forskjellig Outlook-versjon og informasjon som du benytter på jobben.

Deretter må du angi synkroniseringsmetode. 

Ved oppstart første gang, og du ønsker å få over informasjon fra Outlook, kan du velge alternativ 1 eller 3.

PS: Det er viktig at du ikke synkroniserer mot flere Outlook-profiler (hjemme og på jobb), da dette medfører at de blir doble hendelser i Medarbeideren.